sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Paste pentru lasagna şi cannelloni




Ingrediente pentru 8 persoane :

600g făină de tip 00,
3 oua,
15g  ulei de măsline e.v.
15cl  de apă,
12g  de sare


Mod de preparare


Cerne făina şi faceti o gaura in centru. Se toarnă ouăle în centru si sarea.Bateti  ouale cu o furculita puţin,înainte de a începe să frământati.Framantati aluatul, începând să  amestecati cu vârful degetelor toate ingredientele,amestecand bine. Dacă aluatul este prea consistent adăugaţi cantitatea necesară de apa, amestecand cu grija.
Adunaţi în formă de minge.Se acoperă cu o cârpă umedă sau înveliţi între o folie trasparent de bucateria şi lăsati  să se odihnească într-un loc răcoros şi uscat pentru aproximativ o oră.
Presarati făină pe o suprafaţa de lucru şi intindeti aluatul cu un sucitor pentru  a obţine o foaie cu grosimea de 0,5-1 mm.
Pentru lasagna tăiati dreptunghiuri de 16x8 cm şi puneti  între două prosoape presarate cu faina.
Pentru cannelloni  tăiati  dreptunghiuri 10x8 cm. Fiecare dreptunghi va fi umplut la mijloc cu umplutură necesara şi se ruleaza.La sfârşit, pentru a închide cannelloni folositi degetul umezit cu putina apa  si lipiti aluatul.