miercuri, 18 ianuarie 2012

Coaste de porc parfumate cu rozmarin şi usturoi cu mamaliguta




Ingrediente:

coaste  de porc 1 kg
ulei de măsline e.v. c.t.
o crenguta de rozmarin
o crenguta de cimbru
piper verde boabe  aproximativ 10 boabe
un catel de usturoi
½ de pahar vin alb
pentru mamaliga:
50 cl de apa
125 g faina de porumb
25 g parmezan
sare c.t.




Mod de preparare:


Curăţati usturoiul si taiati coastele bucati.
Intr-o tigaie de cuptor se pun coastele in   ulei, un praf de sare si se coc la180 grade C. După cincisprezece minute, atunci când acestea sunt bine rumenite adăugati usturoiul, rozmarin, cimbru, piper si se gatesc.  După alte câteva minute stropiti cu vin alb şi adaugati un  pic de apă. Continuati sa gătiti pentru alte zece minute iar  dacă este necesar, se acoperă cu folie de aluminiu.
În acelaşi timp, într-o cratiţă puneti apă, şi se aduce apa la puctul de fierbere se pune 
sare. Se toarnă faina de porumb in ploaie  mestecand pentru inceput  puternic cu un tel para şi apoi cu o spatulă.Fierbeti timp de  douăzeci de minute la foc moderat. La sfârşit adaugati  parmezan şi se condimentează cu sare dupa gust.  In centrul unei farfurii plate  puneti  o lingura buna de mămăligă şi se  pun coastele peste ea.Garnisiti  cu o crenguta de cimbru.