luni, 16 ianuarie 2012

Spaghete alla puttanesca



Ingredientr pentru  4 persoane:

400 de grame de spaghete sau linguine;
18 rosii cherry
2 fileuri de hamsii în ulei;
2 catei de usturoi;
2 linguri de capere sărate;
20 masline de Gaeta(varianta, masline Kalamata);
½ pahar de ulei de măsline extravirgin;
ardei jute dupa gust;
patrunjel;
sare dupa gust;

Mod de preparare
.

Prajiti usturoiul  zdrobit  în ulei.Odata rumenit (nu ars) scoteti-l. Se adauga fileurile de hamsii in uleiul nu foarte  cald si amestecatiIndepartati de pe foc si  se adaugă măslinele fără sâmburi, caperele şi ardeiul  iute.Puneti din nou pe foc timp de 30 de secunde,apoi se adaugă roşiile taiate pe jumatate. Gatiti la foc mare pentru circa 6-7 minute. Adaugăti sare numai daca este necesar (amintiţi-vă că există caperele  şi anşoa). Între timp, fierbeti pastele care le transferati din apa in care au fiert cu ajutorul unei furculite pentru paste direct  în  tigaia  cu sos.Amestecati  rapid. Presarati  cu  patrunjel proaspat tocat. Pastele trebuie să fie bine unse si condimentate de sos. Serviti cu o priza de patrunjel  proaspat tocat.