marți, 10 ianuarie 2012

pain de spain


Ingrediente pentru două pan de spain de 27 cm.

500 g. de ouă întregi
350 g. zahăr tos
300 g. făină 00
100 g. de amidon din cartofi
2 pastai de vanilie

Mod de preparare

Presarat cu unt și făină două forma pentru copt detasabil de 27 cm. si se pune deoparte. Preîncălziti cuptorul la la 190 °.

Punete ouale cântărite si zaharul intr-o tigaie pe foc, și bate cu un tel în mod constant până când ajunge la 40 de grade (să nu depășească 40 °). Temperatura poate fi masurata cu un termometru sau dacă nu l-aveti atingeti  ouă cu un deget, vă veți simți o căldură usora, deoarece temperatura corpului nostru este de aproximativ 37 °. Acest pas este de importanță fundamentală. Apoi se toarnă în vas de robot de bucatarie cu cap bătător ouă, adaugati semințele de vanilie și bateti până când masa nu a devenit clar, bine umflate. Scoateți din mixer și cu o spatulă de cauciuc  combinate, de mână, cu o mișcare de jos în sus, și puțin câte puțin,  faina cernuta impreuna cu amidon. Distribuiti  imediat compoziției  in cele două tăvi pregătite în prealabil și să pune direct în cuptorul preîncălzit la 190 de grade pentru aproximativ 20 de minute. Nu deschidete cuptorul înainte de 20 minute  și in cuptoare cu gaz  punete o placa în contact cu partea de jos a cuptorului pentru a distribui o căldură uniform asa ca nu atac direct pain de spain. Verificați gătit străpuns cu un băț care va ieși uscat. Se lasă să se răcească un pic și scoate din tigaie, și lasate pe un grilaj pentru racire să-și piardă umiditate.