duminică, 22 ianuarie 2012

Fricassea de pui





Ingrediente pentru 4 persoane

700 g piept de pui  si pulpe de pui dezosate
100 g ficat de pui 
1 ceapa mica
1 legatura de patrunjel
20 g seminte de pin 
2 dl vin alb sec
2.5  dl  supa de pui
200 g mazăre congelată
2 gălbenuşuri de ou
1 lămâie
1 lingura de smântână proaspătă
20 g unt
2 linguri de ulei de măsline

Mod de preparare:


Curăţati ficatul de pui si spalăti-l bine sub un jet de apă  rece.Apoi se taie in bucati mari. Tajati  ceapa  fin,  tocati  pătrunjel  cam 2 linguri şi  prajiti-le  intr-o cratita  cu unt  şi ulei   pentru  aproximativ3 minute.
Adaugati bucatile de pui.Lasati sa se prajeasca la flacără medie timp de câteva minute, apoi se adaugă semintele de pin, usor prajite inainte şi ficatul. Prajiti  pentru  inca 3-4 minute la foc mare.Adaugati  vinul.Lasati să se evapore parţial si apoi reduceti focul.Se adaugă mazărea şi 2,5  dl  de  supă  fierbinte. Se acoperă şi se  gateste pentru  30 de minute.
Bateti  galbenusurile cu  sucul  de  lămâie filtrat, smântână,  puţină  sare   şi  piper din abundenta.Luati  cratiţa de pe foc, se toarnă sosul  cu  lămâie,se amestecă bine şi se serveşte.