vineri, 20 ianuarie 2012

Piept de pui cu cartofi, praz si şofran


ingrediente pentru 4 persoane

4 piet de pui aprox 150 g fiecare
sare
piper
2 linguri de ulei extravergin de măsline
300 g de cartofi
1 praz, cca. 300 g
0.5 dl de vin alb
2 dl de supa de legume
2 ciupituri de şofran
120 g de smantana acid

Mod de Preparare

Incalziti cuptorul si tava a 80 ° C. Se clăteşte pieptul de pui în apă rece şi se usucă. Se condimentează cu sare şi piper. Se gateste intr-o tigaie cu o lingura din ulei, 2 minute pe fiecare parte. Se transferă în tava fierbinte si se gateste in cuptor pentru 30 de minute.
Intre timp, se taie cartofii in cuburi, şi se prăjeşte inele de praz în celelalte lingura de ulei.Adăugaţi vinul şi supa şi se aduce la fierbere. Se adauga cartofii şi sare.Se pune capacul si gatiti legumele pentru aproximativ. 20 de minute. După 10 de minute de la fierbere se presara cu şofran. La sfârşit se adaugă smantana acid. Se regla sos cu sare şi piper.

Se taie pieptul de pui in felii, se pune peste sos de legume şi se serveşte.