vineri, 30 decembrie 2011

Bunătate de ciocolată




Ingrediente pentru 6 / 8 persoane

500 ml de lapte integral
250 ml de smântână proaspătă
40 de grame de zahăr
120 de grame de Nutella
90 de grame de ciocolata fondant
10 grame de foaie de gelatină
2 gălbenuşuri de oua


Mod de preparare

Într-o cratiţă, se toarnă lapte şi smântână, apoi se pune pe aragaz  doar sa se incalzeasca. Între timp, într-o altă cratiţă bateti galbenusurile cu zaharul pana  devin moi si pufoase. Se adaugă ciocolata şi Nutella si apoi amestecul  de lape cu smantana amestecând  incet si continuu ,  se pune înapoi pe foc. .Flacăra nu ar trebui să fie mare.Riscati  sa  ardeti  totul! Înainte ca amestecul sa incepa sa fiearba se adaugă gelatina ce a fost muiata din timp  în apă rece. Lasati sa fiearba 3 minute şi apoi opriţi flacara. Acum aveţi posibilitatea să  turnati  amestecul într-o forma mare sau in foarme de o singură porţie, se lasa se răcească şi apoi se pune în frigider pentru a se coagula. Odata ce prajitura este gata, se rastoarna pe o farfurie şi se poate servi cu frişcă şi  un sos cald de ciocolată albă. Este un desert care place  la adulţi şi în special copiilor!