marți, 20 decembrie 2011

Omleta cu ceapa prajita


Ingrediente pentru 4 persoane:

1 kg. şi jumătate de ceapă arămie
6 oua
80 gr. parmezan şi 80 de grame pecorino, ras
4 linguri ulei de masline e.v.
Sare dupa gust
Piper dupa gust

Mod de preparare


Se curata ceapa de coji şi se spală, şi se tăia fini. Într-o tigaie mare se toarna 4 linguri de ulei extravergine, ceapă taiata fin, se acoperă şi se lasă să se coce pentru aproximativ 30 de minute. Să las ceapa se răcească şi separat se bat ouă cu sare, piper, brânză rasă. Se adauga acest amestec la ceapa, se amestecă pentru a distribui uniform pe intreaga suprafata si se lasa sa merge la foc mediu. Nu există reguli privind timpul de gătit, verificaţi că în partea de jos se fie bine rumenita şi se intorce omleta cu metoda tradiţională. Odată ce a obţinut acelaşi rezultat pe de altă parte, încercate cu scobitoare, trebuie să ieşi uscat. Mai simple, se puote coacere la cuptor preincalzit la 160°.  Serviti cald.