joi, 29 decembrie 2011

Tort de migdale cu portocale



Ingrediente pentru 8 persoane

200 g făină pentru dulciuri
100 g migdale 
200 g de zahăr 
4 oua 
coja de la 1 portocala 
1 lingurita de scorţişoară
Un strop de sare 
făină si unt pentru tigaie de tort
Pentru sirop:
3 dl de suc ​​de portocale 
100 g de zahăr

Pentru portocale caramelizat
O cana de apa
2 portocale
100 g de zahăr

Mod de preparare:

Se separa gălbenuşuri de albuşuri. Într-un castron, se bate galbenusuri cu zahăr, apoi se amestecă  făină, scortisoara,  migdale facut marunt şi coaja rasa de portocala. Albuşuri de ou, cu un strop de sare şe bat separat sî se amestec la preparat, amestecând uşor de jos în sus, .
Pregăti o tigaie de tort dreptunghiulare, uns si, pudrate cu făină  şi se toarnă amestecul  raspandite-l uniform cu ajutorul unei spatula. Coaceţi la 180 ° C timp de aproximativ 1 oră, apoi scoateţi prăjitura din cuptor si se lasa sa se raceasca.
într-o cratiţă  se prepară sirop de zahăr  prin dizolvarea zahăr cu sucul de portocale la foc mic timp de 10 minute, amestecând constant.
Se spală şi se usucă portocale, apoi se taie în segmente . Intr-o cratiţă  se fierbese  o cana de apa , se toarnă zahăr şi tocmai sa topit, se adegua felii de portocale. Să se fierbe la foc mic pana cand portocale caramelizat  va fi gata.
Cu dinţi de o furculita se, înţepă suprafaţa de tort şi se imbimb cu sirop, se lasă timp de cel puţin 30 de minute. Se taie tortul în pătratele şi se serveşte pe farfurii de desert, punend pe ele felii de portocale caramelizat.