Ingrediente pentru 4 persoane
1 pui, de preferat(Ave osenesc)
3 lămâi
ierburi aromatice dupa gust (salvie, oregan, rozmarin)
ulei de măsline extra virgin
3 lămâi
ierburi aromatice dupa gust (salvie, oregan, rozmarin)
ulei de măsline extra virgin
Sare dupa gust
piper dupa gust
Mod de preparare
piper dupa gust
Mod de preparare
Curatati complet de coaja si de partea alba o lamaie . Puneti puiul pe flacara pentru a îndepărta toate penele rămase şi apoi sarati si piperati in interior şi exterior, punete lamaie decojit si feliata în cavitatea abdominală, impreuna cu crengute de plante aromatice.
Puneti puiul intr - un vas de copt cu o lingura de ulei, udati puiul cu sucul filtrat de la o lamaie, bagati în cuptor incalzit la 160 ° C timp de 30 de minute, apoi ridicat temperatura cuptorului la 180 ° C şi se las aproximativ 40 de minute, sau până când puiul este rumenit.
Puneti puiu în vasul de servire, garnisiti cu ierburi aromatice si bucati de lamaie rămase şi se serveşte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu