vineri, 30 decembrie 2011

Puiu cu gust de lamaie



 Ingrediente pentru 4 persoane

 1 pui, de preferat(Ave osenesc)
 3 lămâi
 ierburi aromatice dupa gust (salvie, oregan, rozmarin)
 ulei de măsline  
extra virgin
 Sare dupa gust
 piper dupa gust

Mod de preparare


Curatati complet de coaja si de partea alba o lamaie . Puneti puiul pe flacara pentru a îndepărta  toate  penele rămase şi apoi sarati si piperati in interior  şi exterior, punete lamaie decojit si feliata în cavitatea abdominală, impreuna cu crengute de plante aromatice.
Puneti puiul intr - un vas de copt cu o lingura de ulei, udati puiul cu sucul filtrat de la o lamaie, bagati  în cuptor incalzit la 160 ° C timp de 30 de minute, apoi  ridicat temperatura cuptorului la 180 ° C şi se las aproximativ 40 de minute, sau până când puiul este rumenit.
Puneti puiu în vasul de servire, garnisiti cu ierburi aromatice si bucati de lamaie rămase şi se serveşte.