vineri, 30 decembrie 2011

Puiu cu gust de lamaie



 Ingrediente pentru 4 persoane

 1 pui, de preferat(Ave osenesc)
 3 lămâi
 ierburi aromatice dupa gust (salvie, oregan, rozmarin)
 ulei de măsline  
extra virgin
 Sare dupa gust
 piper dupa gust

Mod de preparare


Curatati complet de coaja si de partea alba o lamaie . Puneti puiul pe flacara pentru a îndepărta  toate  penele rămase şi apoi sarati si piperati in interior  şi exterior, punete lamaie decojit si feliata în cavitatea abdominală, impreuna cu crengute de plante aromatice.
Puneti puiul intr - un vas de copt cu o lingura de ulei, udati puiul cu sucul filtrat de la o lamaie, bagati  în cuptor incalzit la 160 ° C timp de 30 de minute, apoi  ridicat temperatura cuptorului la 180 ° C şi se las aproximativ 40 de minute, sau până când puiul este rumenit.
Puneti puiu în vasul de servire, garnisiti cu ierburi aromatice si bucati de lamaie rămase şi se serveşte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu