vineri, 30 decembrie 2011

Friptură de pui bogata




Ingrediente pentru 4 persoane

1 pui aproximativ 1 kg de preferat (Ave osenesc)
1 ficat de pui
60 g de sunca într-o singură felie
40 g de slanina
2 crengute de rozmarin
15 g de seminţe de anason
2 catei de usturoi
3 linguri de ulei de măsline extra virgin
sare dupa gust
piper negru dupa gust
salata verde dupa gust
 ridichi dupa gust

Mod de preparare

Se taie foarte fin, cu un ficat de pui, seminte de fenicul, un catel de usturoi decojit,slănină, şuncă, o crenguta de rozmarin, un vârf de cuţit de sare şi un vârf de cuţit de praf de piper negru.
Imprastiati acest amestec în interiorul  de pui şi se pune într-o tava, se toarnă ulei de măsline si se presara cu restul de rozmarin, apoi se adaugă al doilea căţel de usturoi, curatati si zdrobit usor. Pui se coace în cuptorul preîncălzit la170 ° C timp de 45 de minute, rotindu-l de două sau trei ori.
În acelaşi timp curăţate şi spălate salată şi ridichi cu grijă. Serviti carnea de pui pe farfurii individuale, după tăierea în bucăţi şi stropit cu sos sale, însoţite  carne cu salată şi ridichi tăiate  rondele.