sâmbătă, 24 decembrie 2011

Ragu. Cum se face adevărat Ragu’ Napolitană



ingrediente pe 6 persoane
1 kg de carne de mânzat feliat ( umplute cu parmezan, usturoi, patrunjel)
500g  gr de piept de porc cu os felii;
150gdi cartilaj de carne
500 g paste (Ziti)
1ceapa
 6 linguri de ulei extra virgin de măsline
2 sticle de sos tomate
parmezan
sare dupa gust

Mod de preparare:

La-o oală, mai bine daca este din lut , se pune ulei.si se caleste ceapa.
Între timp se pregăteşte carnea, se pune in interior usturoi lipsită de inima, astfel încât să se evite se fie greu de digerat, se presara, se pune parmezan si patrunjel.
şi  se  rola si se lega cu sfoară. Important este se fie strins bine, permiţând o compactare a cărnii în timpul de gătit şi a preveni răspândirea a ceea ce este în interior.
Se adegua carne in oala unde am prajt ceapa, lasam sa se  prăjeste . Adăugaţi sosul şi se fierbe timp de 5 ore, sos ar trebui să coace incet, incet.Intre timp, se fierbe apa si arunca paste( ziti) traditionale puntru acest sos.
Scurgeti pastele şi se condimentează.

Se rade parmezan peste paste se serveste