vineri, 30 decembrie 2011

Salata Carmen





Ingrediente pentru 4 persoane
 200 g orez Carnaroli
 2 ardei roşu
 1 piept de pui fiert
 100 g de mazăre
 tarhon tocat
 Sare
Pentru sos:
1 / 2 pahare vin alb sec
 1 / 2 ceasca supa de carne de vită concentrat 
 1 lingura de otet
 1 linguriţă de zahăr
 1 ceapa dulce
 1 lingura de stafide
 1 lingurita de capere
 1 lingură  de muştar
 tarhon tocat

PREGĂTIREA
Se lasa la macerat stafide într-o ceaşcă de apă caldă, în timp curăţat şi tajate ceapa felie
subţiri. Apoi transferat  stafide si ceapa intr-un blender, adăugaţi o jumătate de cană de supă de carne, vin,  otet, zahar, capere, mustar si tarhon si se amesteca pana ce aţi obţinut un sos omogen.
Se fierbe orezul timp de 15 minute în apă sărată, se scurge şi se trece sub  apa rece pentru a opri de gătit.
Se las ardei timp de 10 minute în cuptor fierbinte, curăţat coaja şi se taie în felii subţiri, se taie felii subtiri si piept de pui  Se fierbe timp de 10 minute,  mazărea în apă sărată şi apoi se lasa sa se raceasca.
Combină totul într-un castron, acoperit cu sos, se presara cu tarhon tocat şi se serveşte.