joi, 29 martie 2012

Caracatita napoletană




 “o purp affugat

Ingrediente 4 persone:


1,2 kg caracatita
0,1dl ulei extravirgin de măsline
2 catei de usturoi
ardei iute dupa gust
1 frunza de dafin
1 dl vin alb
500 g rosii coapte
o legatura de patrunjel tocat
sare, dacă este necesar

Mod de preparare:

Curăţaţi şi spălaţi caracatiţa (click aici). Se taie in bucati mici, se spală din nou, se scurge bine si se  pune pe foc  într-o cratiţă potrivita in inaltime. Se acopera şi se lasa  caracatita sa-si lase toata apă care  o are in ela. Curăţaţi şi tocati marunt usturoiul, ardeiul iute si patrunjelul.
Spălaţi şi pregatiti rosiile(vezi reteta sos de rosii cuburi) şi se taie în bucăţi mici, aproape zdrobite.
Într-o tigaie de lut  puneti ulei extravergin de masline, usturoiul,ardeiul  iute şi  frunza de dafin.Lasati să se rumeneasca.Se adauga caracatita scursa. Folositi o spatula de lemn pentru a o intoarce, se stropeste cu vin alb,se lasa sa se evapore, apoi se toarnă rosiile, un pic de apă  şi se gateste încet la foc mic timp de 90 de minute. Potriviti  de sare si se serveste   cu un fir de ulei extravergi de masline  şi presarata cu patrunjel tocat.