Ingrediente pentru 10 persoane:
1 kg de foi de lasagna
500 g urda
300 g pecorino
500 g carne de mânzat şi / sau carne de porc tocata
500 g de coaste de porc şi cârnaţi chipolas
150 g pecorino ras
250 g pâine veche
4 ouă
1,1/2 kg de sos de roşii
2 cepe
1 tulpina de apio
½ de morcov
sare
5 linguri ulei e.v.de măsline
1 lingura de untura de porc
5 ouă fierte tari
douăzeci de felii de salam napoletan
500 g urda
300 g pecorino
500 g carne de mânzat şi / sau carne de porc tocata
500 g de coaste de porc şi cârnaţi chipolas
150 g pecorino ras
250 g pâine veche
4 ouă
1,1/2 kg de sos de roşii
2 cepe
1 tulpina de apio
½ de morcov
sare
5 linguri ulei e.v.de măsline
1 lingura de untura de porc
5 ouă fierte tari
douăzeci de felii de salam napoletan
Mod de preparare:
Pregătiţi sosul: puneti intr-o tigaie ulei şi o lingura de untură, ceapa, o jumatate de morcov, o tulpina de apio tocate marunt si lasati sa se caleasca. Adăugaţi coaste de porc si cârnaţii si lasati sa se rumeneasca. Se toarnă roşiile şi fierbeti pentru 2 ore având în vedere ca sosul urmează să fie terminat de preparat în cuptor.
Pregătiţi chiftelele cu carnea tocata, 4 ouă, pâinea veche (anterior inmuiata in lapte si stoarsa), 50 g pecorino ras, sare. Modelati bile mici (un pic mai mari decât o boaba de strugure) şi le prăjiti în ulei de floarea-soarelui.
Fierbeti foile de lasagna.
Odată ce aveţi toate ingredientele pregatite, ungeti o tigaie cu ulei de măsline extravirgin, si puneti un strat de ragu care se acoperă cu foi de lasagna. Acoperiti lasagna cu un strat de sos de carne, apoi imprastiati cu o lingura bucati de urda si se presara deasupra cu pecorino ras. Acoperă cu foi de lasagna, apoi sos, urda, presarati cu pecorino.
Chiftelele, carnea şi cârnaţii folositi-i pentru sos. Tăiati-i în bucăţi mici, impreuna cu salam, felii de cascaval, felii de la cele 5 oua fierte si începeti să le puneti în al doilea strat, cu sos, ricotta si presarat cu pecorino ras. Faceti cate straturi doriti. Cu cat sunt mai multe cu atat este mai bine.
Ultimul strat trebuie se fie de sos din abudenta si presarata cu pecorin ras. Incalziti cuptorul la 160 de grade si puneti lasagna pentru 50-60 de minute. Verificati gradul de coacere.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu