joi, 15 martie 2012

Paste Lasagna Napoletana




Ingrediente pentru 10 persoane:

1 kg de foi de lasagna
500 g urda
300 g pecorino
500 g carne de mânzat şi / sau carne de porc tocata
500 g de coaste de porc 
 şi cârnaţi chipolas
150 g pecorino ras
250 g pâine veche
4  ouă
1,1/2 kg de sos de roşii
2 cepe
1 tulpina de apio
½ de morcov
sare
5 linguri  ulei e.v.de măsline
1 lingura de untura de porc
5 ouă fierte tari
douăzeci de felii de salam napoletan

Mod de preparare:

Pregătiţi sosul: puneti intr-o tigaie  ulei şi o lingura de untură,  ceapa, o jumatate de morcov, o tulpina de  apio tocate marunt si lasati sa se caleasca. Adăugaţi coaste de porc si cârnaţii si lasati sa se rumeneasca. Se toarnă roşiile şi fierbeti pentru 2 ore  având în vedere ca sosul urmează să fie terminat de preparat  în cuptor.
Pregătiţi chiftelele  cu carnea tocata, 4 ouă, pâinea veche (anterior inmuiata in lapte si stoarsa), 50 g pecorino ras, sare. Modelati bile mici (un pic mai  mari decât o boaba de strugure) şi le prăjiti  în ulei de floarea-soarelui.
Fierbeti foile de  lasagna. 
Odată ce aveţi  toate ingredientele pregatite,  ungeti   o  tigaie cu ulei de măsline extravirgin, si puneti un strat de ragu care  se acoperă cu foi de lasagna.  Acoperiti lasagna cu un strat de sos de carne, apoi imprastiati cu o lingura bucati de urda  si se presara deasupra  cu pecorino ras. Acoperă cu foi de lasagna, apoi sos, urda, presarati cu pecorino.
Chiftelele,  carnea şi cârnaţii folositi-i pentru sos. Tăiati-i în bucăţi mici, impreuna cu salam, felii de cascaval, felii de la cele  5 oua fierte si  începeti  să le puneti  în al doilea strat, cu sos, ricotta si presarat cu pecorino ras. Faceti cate straturi  doriti.  Cu cat  sunt mai multe   cu  atat este mai bine.
Ultimul strat trebuie se fie  de sos  din abudenta si presarata cu pecorin ras.
Incalziti cuptorul la 160 de grade si puneti lasagna pentru 50-60 de minute. Verificati  gradul de coacere.
Se consuma la  cel puţin  două  sau  trei ore după  preparare, fie  se poate  încălzi  uşor  la baie  marin,  sau se  pastreaza în cuptorul bine închis. Lasagna, spre deosebire de spaghete, nu se mananca prea cald.


foi de  lasagna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu