joi, 8 martie 2012

Crema de alune


(Nutella)

Ingrediente:

200 g  alune de padure
400 g  ciocolată cu lapte
400 g  ciocolata fondant 70%
70   g  de zahăr pudra
80   g de lapte
100 g de untură de porc ( Pick- Kaufland)
1 baton de vanilie

Mod de preparare:

Intr-o tigaie prajiti alunele pentru câteva minute
Puneti alunele prăjite intru  mixer  si  macinati-le fin. 
Adaugati ulterior,  ciocolata cu lapte impreuna cu ciocolata fondant şi  amestecati cu mixerul.
Adugati zaharul pudra si laptele  ca  un fir  apoi untura. 
Apoi adaugati si miezul de baton  de vanilie.
Amestecati  bine toate ingredientele cu mixerul.

CREMA SE PASTREAZA LA FRIGIDER 15 ZILE

aveţi posibilitatea să înlocuiţi untura cu  50 de g de ulei de florasole o cu 100 de g de unt