vineri, 9 martie 2012

Ferrero Rocher de casă


(cantitati  pentru aproximativ 12 bomboane de ciocolată)

Ingrediente:


100 g  napolitane cu crema de alune sau de vanilie, tocate
150 g de alune de padure prăjite şi  tocate grosolan + 12 alune intregi
200 g de crema Nutella
150 g de ciocolata cu lapte


Mod de preparare:
:
Într-un castron se amestecă napolitanele  zdrobite cu alunele şi cu nutella.
Puneţi amestecul în frigider pentru o jumătate de oră pentru a se intari.
După acest timp, cu mainile  si cu ajutorul unei lingurite formati niste bile,  inserati o aluna întreaga în interior şi  puneti-le înapoi în frigider, pentru a permite ciocolata sa se intareasca.
Topiti ciocolata la bai marin şi cu un cleste de bucătărie introduceti  bilele de ciocolată in ciocolata topita si aranjati-le pe o plasa  de sârmă să se răcească.
Puneti-le  înapoi în frigider şi  dupa un sfert de ora scufundati-le  inca o data in ciocolata  topita pentru a face bomboana mai bogata şi mai solida.

Pentru  bomboane Ferrero Rocher de succes,  trebuie să acordati  atenţie la calitatea ingredientelor  utilizate