duminică, 25 martie 2012

Zupă englezeasca



Zuppa Inglese

Ingrediente:

1 litru de lapte,
 8 gălbenuşuri de ouă
 250 g zahăr tos
 80 g Făină 00
100 g ciocolată fondant
100 g smântână
300 g de pan de spania în felii de 1 cm înălţime.
Alchermes (reteta aici): un pahar
coaja de la o lamaie
un vârf de cuţit de sare


Mod de preparare:

Pregatiti crema pasticera

Se fierbe laptele cu coaja de lamaie(fara partea alba).Intre timp, se bat galbenusurile de ou intr-un bol cu zahăr şi cand compozitia devine alba si pufoasa amestecati  faina cernuta. Se amesteca bine, folosind un tel.
Se  toarna laptele fierbinte în castronul  cu ouale, zahărul şi faina si se amestecă bine, Se  trece printr-o sită crema pregătita si se lasa sa curga intr-o tigaie cu laturi inalte care o cuprinde  perfect şi se pune pe foc. Se fierbe la foc mediu, amestecand constant timp de două minute din momentul in care  începe să fiarbă. Se stinge focul si se amesteca in continuare timp de 5 minute.

Crema cu ciocolata

Se încălzeşte smântână într-o cratiţă,nu prea mare,  şi atunci când smântână este calda, se adaugă ciocolata rupta in  bucăţi mici şi se amestecă  pana  cand  se obtine un lichid cremos.

Asamblarea dulcelui


Tapetati fundul  şi bordurile  unui  bol de sticla, care poate fi servit la masa, cu felii de pan de spania  cu grosimea de 1 cm imbimbate cu Alchermes.
Cu   jumatate din crema pasticera acoperiti  baza de  la pan di spania, se acoperă crema cu felii de pan di spania (întotdeauna uşor înmuiate în  Alkermes) şi se continua  a se face un al trei-lea strat de crema de ciocolata.Acoperiti cu un strat de pan di spagna, apoi terminati  cu un strat final de crema pasticera  rămasa. Se acopera cu folie de plastic transparenta.Intepati cu o scobitoare  pentru a preveni depunerea de abur pe suprafaţa cremei                                      .
Se lasă să se răcească în frigider  cel puţin trei ore.Inainte de servire se presara cu cacao
 sau ciocolată  fondant rasă


La pregatirea pan de spania (vezi reteta) folositi o tava drepunghiulara scurta in lungime si  inalta pentru a putea taia felii cu grosimea de 1 cm foarte usor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu