miercuri, 28 martie 2012

Porumbel de Paşti de casa




Colomba Pasquale 

Ingrediente:

350 g făină de tip 0
30 g praf de copt
200 g de zahăr
100 g unt moale
3 ouă
200 ml lapte
coaja rasa  de la o portocala
coaja rasa de la o lamaie
100 g zahăr granulat
50 g migdale  fara coaja maruntite si 10 migdale intregi pentru decor
5 cl lichior Amaretto (vezi reteta lichior de migdale))

Mod de preparare:

Frecati untul cu zaharul pana cand amestecul devine spumos.                     
Se adauga   gălbenuşurile de ou şi  continuati să frecati. Bateti   separat     albusurile   pana se intaresc
Se adauga faina cernuta si praful de copt. Se foloseste o spatula de lemn. Se toarnă Amaretto, laptele, migdalele maruntite usor. Adaugati  albuşurile de ou. Se amestecă bine de jos in sus şi se toarnă amestecul în forma tradiţională de 750 g. Puneti  deasupra acestui amestec  migdalele intregi şi zahăr granulat. Se coace la 170 ° C timp de aproximativ o oră.