Colomba Pasquale
Ingrediente:
350 g făină de tip 0
30 g praf de copt
200 g de zahăr
100 g unt moale
3 ouă
200 ml lapte
coaja rasa de la o portocala
coaja rasa de la o lamaie
100 g zahăr granulat
50 g migdale fara coaja maruntite si 10 migdale intregi pentru decor
5 cl lichior Amaretto (vezi reteta lichior de migdale))
Mod de preparare:
Frecati untul cu zaharul pana cand amestecul devine spumos.
Se adauga gălbenuşurile de ou şi continuati să frecati. Bateti separat albusurile pana se intaresc
Se adauga faina cernuta si praful de copt. Se foloseste o spatula de lemn. Se toarnă Amaretto, laptele, migdalele maruntite usor. Adaugati albuşurile de ou. Se amestecă bine de jos in sus şi se toarnă amestecul în forma tradiţională de 750 g. Puneti deasupra acestui amestec migdalele intregi şi zahăr granulat. Se coace la 170 ° C timp de aproximativ o oră.
Se adauga faina cernuta si praful de copt. Se foloseste o spatula de lemn. Se toarnă Amaretto, laptele, migdalele maruntite usor. Adaugati albuşurile de ou. Se amestecă bine de jos in sus şi se toarnă amestecul în forma tradiţională de 750 g. Puneti deasupra acestui amestec migdalele intregi şi zahăr granulat. Se coace la 170 ° C timp de aproximativ o oră.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu