joi, 15 martie 2012

Paste cu fasole


Ingrediente: 4 persone


200 g de paste mixte       
300 g de fasole  uscata
150 g de ceapa
80 g de morcov
50 g de tulpina de telina
un căţel de usturoi
o crenguta de rozmarin
înfășurat cu sfoară
1 dl de ulei de măsline extravirgin
pătrunjel
sare şi piper

Mod de preparare:

Punete fasolea la înmuiat o noapte într-un bol.Se scurge de apa si se toarna peste fasolea inmuiata 2,5 litri de apa rece.Se fierbe la foc mic pana da un  clocot si apoi se micsoreaza flacara si se fierbe  timp  de  trei ore.
Se toarnă într-o oală mare, de preferinţă un vas de lut, 1/2 dl din uleiul de masline. Odata incalzit se adaugă legumele tocate, Se prăjesc până se înmoaie. O data copt fasole, jumătate  se freaca in blender si se amesteca impreuna cu fasolea intreaga. Potriviti de sare şi se adaugă rozmarin care se lasa  la infuzat douăzeci de minute,  cu    vasul acoperit. Se scoate  rozmarinul, se arunca si se adauga pastele la supa,  gătite al dente. Serviti paste cu fasole dupa zece minute de odina, presarati cu piper proaspăt macinat şi cu un fir de ulei de măsline extravirgin şi cu pătrunjel . În timpul verii,  poate fi consumata rece.