duminică, 11 martie 2012

Tarta rustica de pui si curcan



Ingrediente 4 persone

3 oua
125 g smântână
300 de g de ciuperci mici şi închise
500 de de amestec de carne de pui fara os
300 de grame de piept de curcan, tocata de două ori
1 lamaie
50 de grame de unt
2 lingurite de ulei de măsline extravirgin
aluat de pasta brise (vezi reteta)

Mod de preparare:


Se taie  carnea de pui  în fâşii. Stoarceti  lamaia  peste pui  şi  puneti-l in frigider acoperit. Condimentati carnea de curcan tocata,  cu sare,  piper, smântână  proaspătă şi ouă. Curatati, spalati  şi  taiati  mare ciupercile. Într-o tigaie se  topeste   untul  cu  ulei  de masline. Puneţi  ciupercile  şi se adaugă  sare  şi se condimentează cu piper. Gatiti cateva minute, cu  capac. Tapetati o forma de tarta, lasand  pasta brise mai mare decat forma de tarta.Umpleti în straturi, alternand  un strat de carne de pui, carnea tocată de curcan şi ciuperci (faceti cel puţin două straturi  de ingrediente pentru a termina). Acoperiti cu pasta lasata in plus si faceti  două tăieturi cu foarfeca  pe suprafata. Se unge cu lapte sau smântânăla suprafaţa de pasta şi se coace în cuptorul cald la 160 de grade pentru o jumătate de oră. Odata coapta se  serveste calda.