duminică, 4 martie 2012

Parmigiana de vinete


Ingrediente pentru 4 persoane:

4 vinete lungi
500 ml sos de rosii
1 ceapa alba
200 g parmezan
300 de g de provola proaspete
1 ou
busuioc din abundenta
sare
10 cl de ulei e.v. de masline

Mod de preparare:

Se taie ceapa cubulete fine într-o oală cu 10 cl de ulei de măsline și să se prăjește Când ceapa este rumenita se adauga sos de rosii lasandu-l sa fiarba aproximativ 30 de minute sau până când acesta devine suficient de gros.
Se spală  vinetele şi tăiate felii pe lungime  gros de jumătate de centimetru
Puneti feliile de  vinete  într-o strecurătoare  şi se presara cu sare grunjoasă între ele. Puneti  totul intr-o chiuveta şi puneti peste vinete o greutate   pentru a  lăsa să iasă apa din vinete mai usor. După o jumătate de oră se spală în apă rece feliile de vinete şi se storc uşor. Felii  se prăjesc în ulei fierbinte până când acestea devin aurii pe ambele parti. Intr-o tigaie 10x20 continuați cu straturi, incepand cu un pic de sos pe partea de jos, apoi un strat de vinete, provola taiata în cuburi mici, o treime din sosul de pe primul strat, o stropire generos de parmezan ras și frunze de busuioc tocat de mână, sa procedează în același mod pentru straturile ulterioare, cel puțin trei. Ultimul strat se perie un ou bătut pentru a îngroșa suprafaţa . Pentru fiecare strat, se adaugă  sare după gust.
Coaceţi  la cuptor la 160 de grade pentru 30 de minute sau până când  suprafaţa acesteia  va fi bine rumenita.

Se lasa sa stea acoperit  câteva ore, să serveaste  rece sau călduță, garnisit cu busuioc proaspat.