duminică, 11 martie 2012

Lup de mare in crusta de sare




Ingrediente  pentru 2 persoane:

un lup de mare  (o Dorata)
1/2 pachet de unt sărat
mixt de ierburi aromate (maghiran, cimbru, salvie, chivas, tarhon şi ceea ce oferă sezonul..)
1 felie de lamaie
1 felie de portocala
1 kg de sare grunjoasa
1 \ 2 kg de sare fina
1lingura de ulei extravirgin de masline
1 catel de usturoi
2 albuşuri de ou

Mod de preparare:

Tocati fin ierburile aromatice si puneti-le intr- un bol.Se adaugă untul la temperatura camerei si se amestecă bine cu ajutorul unui tel. Infasurati compozita  în hârtie de aluminiu formand un  cilindru si  se pune   în  congelator  timpul necesar  sa se intareasca.
Pune  în  burta  de  lup de mare, curatat  foarte   bine,  felia  de  lamaie,  felia de portocala, un catel de usturoi, o crenguta de  plante aromatice si ulei. Acoperiţi-l complet într-un vas de copt  (tapetat cu hartie de copt)  cu sare grunjoasa şi fina amestecate cu albus de ou.
Se coace la  200 de grade  pentru  aproximativ 30 de minute.
Scoteti-l  din  cuptor  si  spargeti  crusta. Curatati  pestele  de  piele si os, impartiti in doua fileuri  si  serviti  într-o farfurie  garnisit  cu unt aromatizat.


Lasa  ochiul de peşte  neacoperit de sare. Atunci când  acesta  devine   o  minge  albă  şi  peştele  este  copt.