joi, 8 martie 2012

Legume la cuptor




Ingrediente pentru 4 persoane

500 g dovlecei
500 g de cartofi
500 g de vinete
200 g de ceapă
300 g de ardei, verzi
500 g de rosii
1 legatura de patrunjel
4 linguri de ulei de măsline extra virgin
Sare dupa gust
Piper negru dupa gust

Mod de preparare


Se curata legumele, se taie în bucăţi mici, regulate. Se taie ceapa în felii subţiri,patrunjel tocat gros.
Se amestecă legumele înainte de a le pune intr-o tava de copt unsa cu ulei. Sare si piper dupa gust, i si se presara cu restul de ulei, se stropesc cu o ceaşcă de apă clocotită
Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se pune în cuptor la 200 ° C timp de aproximativ 40 de minute, apoi scoateţi folie de aluminiu şi se continuă gatit pentru aproximativ 10 minute