A’ ‘mpepata e cozzeche (limba napolitana)
Ingrediente pentru 4 persoane
2 kg. de scoici
patrunjel proaspat tocat
piper negru
ulei de măsline extravirgin
Mod de preparare:
Curatati scoici (vezi), se spală bine, se pun într-o oală potrivita cu capac şi se pune pe foc. Odată ce se deschid, opriţi flacara,aranjati-le pe un platou de servire, cu lichidul in care au fost gatite, se presara cu patrunjel tocat marunt. Se adauga o multime de piper proaspăt şi o burniţă subţire de ulei de măsline extravirgin.
Pot fi servite cu felii de pâine tostat pe care le-aţi frecat doar cu un catel de usturoi, apoi usor tostat.
Serveste scoici imediat şi foarte calde cu alaturi sferturi de lamaie .
Pot fi servite cu felii de pâine tostat pe care le-aţi frecat doar cu un catel de usturoi, apoi usor tostat.
Serveste scoici imediat şi foarte calde cu alaturi sferturi de lamaie .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu