miercuri, 21 martie 2012

Scoici cu piper





A’ ‘mpepata e cozzeche (limba napolitana)

                                                                               
Ingrediente pentru 4 persoane
2 kg. de scoici
patrunjel proaspat tocat
piper negru
ulei de măsline extravirgin


Mod de preparare:



Curatati  scoici (vezi), se spală bine, se pun  într-o oală potrivita cu capac şi se pune pe foc. Odată ce se deschid, opriţi flacara,aranjati-le  pe un platou de servire, cu lichidul in care au fost   gatite, se presara cu patrunjel tocat marunt. Se adauga o multime de piper proaspăt şi o burniţă subţire de ulei de măsline extravirgin.
Pot fi  servite  cu  felii de pâine tostat  pe  care  le-aţi  frecat doar cu un  catel  de usturoi, apoi usor tostat.
Serveste scoici imediat şi foarte calde cu alaturi sferturi de 
lamaie .