vineri, 16 martie 2012

Apa de trandafiri




Ingrediente:

100 g de petale de trandafir rosu
1 l de apă distilată

Mod de preparare:

Curăţaţi petalele de trandafiri cu prosoape de bucatarie din hartie.Se pun într-o cratiţă şi se toarnă peste ele un litru de apă distilată.
Se fierb cu capac timp de 30 de minute sau până când petalele capata  culoarea albă. Lasati sa se raceasca, stoarceti toate petalele si filtrati. Turnati  apa de trandafiri de care aveţi nevoie, în de sticlute mici, de culoare  închisa. Diferenza puneti-le  in tavitele pentru  cuburi de gheaţă la congelat, astfel încât  le puteţi utiliza ori de câte ori aveţi nevoie.

Apa de trandafiri este de baza in pregătirea  lichiorului  Alchermes.

Apa de trandafiri este ingredientul principal pentru a purifica si curata pielea.Se amestecă zahăr, miere si apa de trandafir în părţi egale si veţi obţine un produs natural deosebit de potrivit pentru descuamarea pielii.Produsull  după ce a fost aplicat pe piele se masează bine si se clăteste cu apă călduţă.

Petalele de trandafiri trebuie sa nu fie tratate.Este important sa stiti de unde le culegeti caci nu se spala.Se curata doar cu servetele din hartie.