marți, 6 martie 2012

Pui a la "Vânătorul"


(Pollo alla cacciatora)
Ingrediente pentru 4 persoane:

1 pui 1200 - 1500 g (osenesc Ave)
1 ceapa medie
1 coasta de apio
1 morcov
2 catei de usturoi cu coaja
1 crenguta de rozmarin
1 crenguta de salvie
8 linguri de ulei de măsline e.v.
1/ 4  pahar vin rosu sec  Merlot-Crama Recas
5 - 6 roşii decojite
70 g ciuperci Hibri uscate
sare şi piper sau ardei jute

Mod de preparare:

Puneti ciupercile la inmuiat in apa calda.
Carnea de pui  se trece peste flacara pentru a elimina orice pene rămase. Se spală puiul şi se usuca bine.
Se taie carnea de pui  încearcand să urmati articulaţiile. In primul rând se taie aripile , apoi pulpele, apoi taiati în jumătate si  impartiti pieptul in două părţi şi apoi fiecare bucata de piept din nou în jumătate (se obtin  în total 10 bucati).
Pune uleiul intr-o tigaie mare şi adăugaţi,  cand uleiul este bine incalzit, bucăţile de pui cu pielea în jos,  doi catei de usturoi cu coaja şi uşor zdrobit.
Odată ce puiul este rumenit bine cu partea cu pielea în jos se întoarce (nu înainte) şi  se rumeneste bine pe  parte celaltă.  Când puiul este bine rumenit, s
coateţi usturoiul si se adaugă morcovul, telina si ceapa tocate si ciupercile stoarse şi tocate. Cand legumele sunt  rumenite  se stropeste  cu  vin si atunci când vinul s-a evaporat, adaguati rosiile (fara suc) zdrobit în tigaie, sare, piper sau ardei iute, rozmarin, salvie si apa in care s-au inmuiat ciupercile. Gatiti cu tigaia acoperita timp de aproximativ 25-30 de minute. Dupa 15 minute intoarceti bucatile de pui şi se îndepărtează crengutele de salvie şi rozmarin. Terminati de gatit si serviti fierbinte