Punete sepia pe un tocator.
Cu un cutit ascutit taiati sepia pe spate unde este osul, pentru a-l elimina.
Desprindeti capul (sacul) de tentacule. Apoi cautati printre organe, vezica ce contine cerneala (este recunoscuta dupa culoarea perlat argintiu; nu este neagra la exterior). Scoateţi-o şi dacă doriţi să utilizaţi cerneala neagra puneti-o într-un castron. Aveţi grijă să nu o rupeti.
Apoi, cu un cuţit ascuţit, scoateţi ochii şi ciocul care se gaseste intre tentacule.
Scoateţi apoi pielea inchisa la culoare care acoperă sacul.
Cu un cutit ascutit taiati sepia pe spate unde este osul, pentru a-l elimina.
Desprindeti capul (sacul) de tentacule. Apoi cautati printre organe, vezica ce contine cerneala (este recunoscuta dupa culoarea perlat argintiu; nu este neagra la exterior). Scoateţi-o şi dacă doriţi să utilizaţi cerneala neagra puneti-o într-un castron. Aveţi grijă să nu o rupeti.
Apoi, cu un cuţit ascuţit, scoateţi ochii şi ciocul care se gaseste intre tentacule.
Scoateţi apoi pielea inchisa la culoare care acoperă sacul.
Clătiţi sacul si tentaculele bine sub jet de apă si sunt gata pentru a fi gătite.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu