miercuri, 21 martie 2012

Crocchéte de cartofi




Ingrediente:

1 kg de cartofi, pentru fiert
100 g parmesan ras
patrunjel tocat dupa gust
sare dupa gust.
piper negru dupa gust.
100 g de mozzarella uscată ( taiata in fasii si pusa la scurgere)
3 oua
făină şi pesmet cat trebuie
ulei de florea soarelui

Mod de preparare:

Se fierb cartofii. Odata fierti, calzi inca, se curata de coaja  şi pistati-i.
Puneti  cartofii  într-un vas  şi pisati-i, astfel încât cartofii devin compacti. Odata  raciti se adauga  toate ingredientele: galbenusul de ou, patrunjel, piper negru şi parmesan. Lucraţi  până când amestecul este neted.
Cu acest  amestec pregaţit niste clindrii,  in centrul carora introduceti o bandă de mozzarella. Închideţi forma.
Treceti  crocchetele  prin făină, apoi  in albus de oua un pic batut şi în cele din urmă în pesmet. Puneti-le in frigider  pentru doua ore.
Se prăjesc scufundate în ulei de floarea soarelui, la 160 °.
Aranjaţi  pe prosoape de hartie crocchetele pentru a elimina uleiul in exces.
Serviti-le calde.