duminică, 18 martie 2012

Ciocanelle de pui prajte




Ingrediente  pentru 4 persoane
8 ciocanele de pui
1 crenguta de rozmarin
1 crenguta de salvie
2 frunze de dafin
1 plic de sofran
ulei de florasole
sare şi piper dupa gust.

pentru aluat:
200 g. făină
2 oua
bere.
pentru decor:
½ ardei rosu,
½ ardei galben
 oregano proaspat


Mod de preparare:

Se spală   ciocanelele  de pui şi se usuca cu prosoape de hartie. Pune-le într-o
tigaie antiaderenta. Se adaugă sare,  plante aromatice si se gatesc la foc mediu timp de 5 minute, intorcandu-le de multe ori. Scoateţi plantele, adaugati 1/2 plic de şofran dizolvat intr-o lingura de apa fierbinte si  gatiti  până când  sosul  scade.  Scoateţi ciocanelele  din tigaie, se usuca cu prosoape de hartie si se lasa sa se raceasca.
Între timp, pune faina intr-un bol cu ouale batute, se adauga sofranul ramas si se amesteca  cu o furculita. Diluati cu bere până la o consistenta subtire.
Se incinge uleiul intr-o tigaie. Inainte de a introduce ciocanelele  în aluat  crestati-le cu vârful unui  cuţit . Prajiti-le  timp de 10 minute,  apoi puneti-le pe  prosoape de hârtie  pentru a absorbi uleiul şi se presară cu  sare  şi  piper.  Serviti  cu ardei  tăiat julienne  şi frunze proaspete de oregano.