( Ghiugghiulena in dialet sicilian)
Ingrediente:
200 g de zahăr
300 g miere,
500 g de seminţe de susan
100 g de migdale cu coja
coaja de la 1 portocala
1 lamaie
Mod de preparare:
Puneti zahărul şi mierea într-o cratiţă la foc mic. Adaugati semintele de susan şi continuati sa amestecati. Se dizolvă zahărul până când amestecul va arata ca un sirop de aur. Nu lasati sa se arda! Cand zahărul dispare se opreste focul.
După 15 minute se adauga migdalele şi se amestecă bine. După 40 de minute se adauga coaja de portocala, fara partea alba, tocata mare.
Se toarnă pe o suprafaţă plană, în mod ideal de marmură uda, dar dacă nu aveti folositi o foaie de hârtie de copt şi puneţi-o pe o placă de lemn.
Pentru a intinde nuga puteţi utiliza o spatula sau puneti o altă foaie de hârtie de copt pe partea de sus şi cu un sucitor se ruleaza. Sau amestecul se pune direct pe o suprafaţă de lemn, care este udata cu apă.Tradiţia impune sa folositi o jumatate de lamaie ca un instrument în mâinile tale pentru a aplatiza suprafaţă, fără a arde mâinile. Aceasta oferă, de asemenea, preparatului un gust mai deosebit şi o face lucioasa la suprafaţă.
Rezultatul final ar trebui să fie o nuga, între 5 mm şi 1 cm în grosime maximă,tăiata în mici porţi sub forma de diamant. Încercaţi să taiati în bucăţi cat timp nuga este încă fierbinte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu