duminică, 1 aprilie 2012

Calamari cu cartofi




Ingrediente pentru 4 persoane:

8oo gr. de calamari
1 kg. cartofi
1 cutie de rosi cherry sau de rosii decojte
 6 linguri ulei  extravirgin de măsline
1 căţel de usturoi
½  legatura patrunjel
ardei jute dupa gust
busuioc dupa gust
1 pahar de vin alb sec
sare dupa gust
.
Mod de preparare:

Curatati  şi spalăti calamari (vezi ), apoi taie-l rondele. Spălaţi curatati de coaja  cartofii, apoi se taie în cuburi de mărime medie si se prajesc în ulei fierbinte până când acestea sunt crocante.
Într-o cratiţă mare, se toarna pe fund  ulei extravirgin de măsline şi se încălzeşte bene, apoi se adaugă usturoiul tocat mărunt şi piper apoi imediat calamari. Micsorati  flacara si gatiti pentru cateva minute; stropiti cu vin alb, lasati sa se evapore, adăugaţi roşiile zdrobite şi se condimentează cu sare. Lasati sa scada un pic sosul si se adauga cartofii, care au fost ţinuti la cald. Se amesteca folosind o lingura de lemn. Se lasa sa se odilneasca pentru  câteva minute