sâmbătă, 28 aprilie 2012

Paste paccheri cu pesto de anghinare si nuci



Ingrediente pentru 4 persoane

400 g paccheri
4 bucati de anghinare
100 cl de ulei de măsline extravirgin
250  g  miez de nuca
25 g seminte de pin
80 g de brânză parmezan ras sau grana padano
40  g de brânză pecorino romano ras
un fir de smântână  
usturoi, sare, piper si patrunjel



Mod de preparare:

Curatati (vezi reteta) şi taiati în felii subţiri anghinarea.Prajiti  intr-o tigaie  in  50 cl ulei de măsline extravirgin un catel de usturoi. Cand devine auriu, scoteti-l si adaugati anghinarea.Prajiti timp de  2-3  minute si adaugati un pahar de apa. Lasati sa se prajeasca  pentru  aprox15-20 de minute cu capac.
Odata ce sunt coapte, pregătiti un  pesto clasic(pentru procedura vezi pesto genovez) cu jumatate din  anghinare,  adaugand jumatate din parmezan, pecorino, jumătate din miezul de nuci, muguri de pin, uleiul rămas, un pic  de usturoi,sare şi piper.
Scurgeti pastele  gatite al dente, amstecati bine in  tigaie cu cealaltă jumătate din anghinare  si adaugati  pesto de anghinare, un fir de smântână, un pic de patrunjel.
si amestecati.
Lasati să se odihnească câteva minute şi se serveaste  presarat cu  parmesanul  ramas si miezul  de nuci tocat mare.