duminică, 1 aprilie 2012

Omleta cu cartofi



Ingrediente pentru 4 persoane:

8 ouă
400 g cartofi
50 g parmezan ras.
50 g de untura  
ulei e.v. de măsline c.t
sare, piper, 
frunze proaspete de menta dupa gust

Mod de preparare:

Curatati de coaja  cartofii şi ii taiati cubulete mici.Ii puneti in apa rece pentru ½ de ora pentru a-si lasa amidonul.
Uscati-i bine şi lăsaţi-i sa se prăjeasca într-o tigaie cu uleiul si untura. Scoteti-i cand prind  culoare aurie şi se apotrivesc un pic de sare apoi se lasa sa se receasca.
Batuti un pic ouăle şi se adaugă cartofii, parmezan,menta si piper. Se condimentează cu sare, dacă este necesar.                               .
Prajiti  pana cand omeleta prinde culoarea  maro auriu. Se serveste  calduta.


Pentru a simplifica  de gătit de omleta, se poate coace in  cuptorul preicalzit la 160 şi intoarceti  o data pentru a termina de gătitul.