marți, 17 aprilie 2012

Supă de sepie



Ingrediente pentru 4 persoane:

1,1/2 kg  sepie 
1 ceapa mica
1 căţel de usturoi
1 pahar de vin alb sec
3 linguri de pasta de tomate
1 lingura de patrunjel tocat
3 linguri  ulei de măsline extravirgin
sare dupa gust
piper dupa gust

Curăţaţi sepia (vezi reteta) şi spălaţi-o bine sub jet de apă. Cu ajutorul unui cutit ascutit se taie în fâşii cu o grosime de aproximativ 2 cm.
Se taie ceapa si usturoiul si le  puneti într-o tigaie. Se adauga ulei si se prajesc timp de 5 minute. Adaugati  sepia taiata in fasii si gatiti pentru inca 5 minute. Adăugaţi vinul şi lasăti sa se evapore.
Acum, adăugaţi pasta de tomate dizolvata in putina  apa calduta si se gateste pentru nu mai mult de 8-10 minute,altfel se intareste sepia.
Stigeti focul, se condimentează cu sare, piper şi pătrunjel tocat.
Serviti supa de sepie fierbinte  însoţită de felii de pâine facute la gratar.