vineri, 6 aprilie 2012

Salata de fenicul cu portocale




Ingrediente pentru 4 peroane
2 feniculi
3 sau 4 portocale
2 linguri  de stafide
ulei extravirgin de masline dupa  gust
şalotă
20 de masline negre

Mod de preparare:

Stoarceti  una din cele trei  portocale  şi puneti  sucul  deoparte.       .
Curatati portocalele de coaja. Puneti   stafidele  la macerat  intr-un bol  cu  apa calduta  pentru a proximativ  10 minute.
După ce  aţi curăţat fenicul eliminati prima frunză care este tare,  tăiati  fenicul foarte subţire si  puneti-l    intr-un  un   bol pentru salata.                        

Adaugati   stafidele,   pulpa  de  portocale   si  şalotă  tăiata în fâşii subţiri. Adaugati si măslinele  negre. Se amestecă bine cu ulei si sare dupa gust împreună cu sucul de la portocala.