joi, 19 aprilie 2012

Trufe de ciocolata fondant

Ingrediente:

175 g de unt moale
3 linguri de zahăr
250g ciocolată fondant
1 lingura de smantana proaspata
2 linguri de lichior de cafea sau o ceaşcă mică de cafea expres italian
cacao amaruie c.t.

Mod de preparare
Amestecat 175 gr. de unt moale unt intr-un bol cu 3 linguri de zahar pana devine pufos si cremos. Topiti 250 de grame de ciocolata fondant la baie marin, tăiata în bucăţi mici, împreună cu 1 lingurita de smantana proaspata. Se toarnă amestecul de ciocolata in  crema de unt şi se amestecă uşor.Se  adauga  2 lingurite de lichior de cafea sau o cescuta de cafea expres italian (tare). Puneţi bolul  în frigider până când amestecul va fi solidificat. Se toarnă o multime de cacao pudra amaruie pe o farfurie.   Scoateţi din frigider amestecul  de ciocolata şi  formati , cu mâinile presarate cu cacao,  trufe de ciocolata,  mici şi neregulate. Puneţi-le într-un loc rece până  cand vor fi servite.

Aceasta  poate sa fie  o reţetă de bază, care poate fi personalizat prin adăugarea unei inimi din alune de padure intregi sau tocate, ori presarate  cu  fistic,  migdale           tocate  ...ciocolata alba ...  nucă de cocos ...