duminică, 8 aprilie 2012

Baba'





Ingrediente:


pentru aluat:
500 g făină americana (Manitoba),
50 g de zahăr,
150 g unt, moale la temperatura camerei, sau 100 g de untură,
o linguriţă de sare,
8 ouă,
50 g de drojdie.

pentru sirop:
2 litri de apă
600 g de zahăr
Coaja de la o lamaie 
rom dupa gust


Mod de preparare:
Puneţi făină pe un contenitor potrivit, adaugati zahăr, unt sau untura in bucati mici,drojdie maruntita şi se amestecă bine.
Potriviti  de sare, adaugati  ouale unul cate unul (şi numai atunci când oul precedent a fost incorporat).Aluatul trebuie să fie elastic.
Pentru a realiza acest lucru, este importanta  cantitatea de ouă: nu le alegeti prea mari, si daca ati fi pus primele şapte, cel de-al optu-lea se pune doar jumatate(bateti oul putin si adaugati doar jumatet de ou)
Frământaţi cu grija , până când aluatul nu se mai   ridica.
Pentru a verifica acest lucru luati  un pic de aluat  intre degetul mare şi aratator si-l extindeti: în cazul în care este elastic si cauciucat  aproape că este gata. Lasati aluatul într-un castron la crescut  până când  ajunge la margine. Transferati-l  într-o tava rotunda diametru 25 cm
  unsa cu unt  si presarata cu faina(sau mai multe forme cilindrice mici), şi se mai lasa la dospit pana atinge marginile.
Coaceţi în cuptorul preîncălzit la 180 ° C timp de aproximativ 20 de minute.
Pregătiţi  siropul:puneti apa , zahăr, coaja de lămâie şi rom pe foc (lichior este subiectiv şi  depinde de gust), până când zahărul s-a dizolvat.
Scoateţi coaja de lamaie. Puneti baba' pe un gratar (cel de la cuptor este potrivit), şi puneti  pe o  tava suficient de mare.
Găuriti cu o scobitoare  suprafaţa superioară a baba' (suprafata dulcelui) şi începeti să-l  imbibati  cu sirop cu ajutorul unui polonic.
Rotiţi baba’ şi continuati sa insiropati de câteva ori.
Când aţi terminat siropul, recuperati din  tava pe care este gratarul (serveşte exact pentru acest lucru-recuperarea siropului)  şi  eventual, se încălzeste din nou şi se continua să se insiropeze  baba’.
Apoi se lasa sa picure pe grătar, pentru câteva ore.
Serveste felii de Baba adăugând încă sirop (care a fost pastrat).

Dacă aţi folosit matrite pentru Baba mici,  dulciurile  vor fi udate prin scufundare in sirop şi se recupereaza  cu o spumiera.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu