duminică, 1 aprilie 2012

Spaghete carbonara



Ingrediente: pentru 4 persone

400 g spaghete
2 ou intregi si 6 gălbenuşuri 
120 g Pecorino sau 80 g de pecorino si 40 g de parmesan
150 g gusa (sau pancetta)
Piper dupa gust

Mod de preparare:

Puneti apa la fiert. Cand fierbe adaugati  sarea si pastele,Se taie gusa julien şi se prajeste la foc mic  cu un fir de ulei intr-o tigaie de fier, până când a devenit transparenta şi nu si-a lasat toata grasimea. Batetii gălbenuşurile  intr-un castron cu pecorino rasa si piper dupa gust,dar sa  devina consistente. Separat bateti albusurile de o consistenta semi solida. Trasferati sosul de gusa  intr-o alta tigaie, adaugati  pastele al dente si se amestecă rapid-Se adauga amestucul de gălbenuşurile cu pecorino.Amestecati adaugand albusurile până la consistenta dorita mai adeugati piper pe farfurie. Serviti imediat.


Aceasta reteta pare simpla, dar  nu este asa. E o combinaţie intre   căldura de la pastele făinoase şi ingredientele de la sos. Pentru aceasta scurgeti pastele iar  amstecul cu ingredientele de la sos trebuie facut foarte  repede. In acest mod ouale nu au posibilitatea de a  se coace ca omeleta.