duminică, 8 aprilie 2012

Supa de midii, scoici şi caracatita




Ingrediente pentru 4 persoane:

1 caracatita din aproximativ 1 kg
1 kg midii
1 kg scoici
1 l aproximativ sos de rosii
6o g pasta de tomate
8 linguri ulei extravirgin de masline.
2 catei de usturoi
sare dupa gust.
ardei jute dupa gust
8 felie de paine toast



Mod de preparare:


Curtati si spalati scoicile(vezi reteta). Puneti-le  într-o oală cu capac si se lasa sa fiarba pana se deschid .Conservati  apa  in care au fiert  acestea şi se repetă aceeaşi operaţie cu midii, de asemenea,având grijă să se păstreze apa.Puneti caracatita în apă clocotită şi lăsaţi-o  sa fiarba. Odată fiarta,  pastrati apa in care a fiert. Va servi pentru a face sosul.Puneti  usturoiul  în ulei si lasati  se se rumeneasca. Indepartati-l, apoi se adauga sosul  de rosii, pasta de tomate şi ardeiul  iute.Cu ajutorul unui filtru şi a unui  tifon, se strecoara apa in care au  fiert  scoicile,  midiile  si un pic din apa  in care a fiert caracatita. Se adauga in sos.Gustati si potriviti de sare dupa gust. Acoperiti si gatiti inca 10-15 minute                                     .
Cand sosul este gata, se adaugă scoicile şi midiile fierte anterior (fără a îndepărta cojile) şi  bucăţi de caracatiţă. Lasati pe foc pentru inca 4-5 minute. Puneti  pe fiecare farfurie  de servit 2 felii de paine toast şi  acoperiti  cu preparat.