duminică, 1 aprilie 2012

Ied cu ciuperci Pleurotus şi miez de pâine cu pecorino



Ingrediente pentru 4 persoane:


1 kg de cotlet de ied
300 g de ciuperci pleurotus
2 catei de usturoi
½ pahar de vin alb sec
2 crangute de rozmarin şi cimbru
sare şi piper dupa gust
100 g miez de pâine uscata
3 căţel de usturoi
½ de legatura de patrunjel tocat
6 linguri de ulei de măsline extravirgin
50 g pecorino
150 g roşii cherry 

Mod de preparare:

Curăţaţi si spalati carnea de ied. Spalăti şi  taiati  rosiile   in patru,  se curata si se toaca marunt 1 usturoi şi pătrunjelul. Curati şi  taiati ciupercile in bucati.
Într-un castron mic, se sfarama  cu mâinile pâinea uscata. Adăugaţi un vârf de cuţit de piper, usturoi,  pătrunjelul, pecorino şi o burniţă de ulei de măsline.Se amestecă totul foarte bine.
Se presara o tava de cuptor, cu ulei de măsline si  se pune carnea de ied, sare,  piper, se adauga doi catei de usturoi in coaja, rozmarin si cimbru.Se pune   in cuptorul  preîncălzit la 180 ° C timp de zece minute. Scoateţi carnea din cuptor, indepartati usturoiul  şi ierburile  aromatice.Se stropeste  cu vin alb. Aranjaţi  totul  în  straturi:carnea, ciupercile, roşiile  apoi  amestecul de pâine alternativ, cu putin ulei.Asiguraţi-vă că fundul   tavii  este umed.Dacă nu,adăugaţi un  polonic de apă.
Gatiti in cuptor pentru aproximativ 30 de minute.