duminică, 8 aprilie 2012

Calamari umpluti





ingrediente pentru 4 persoane


4 calamar mediu
200 g miez de paine
100 g masline negre si capere
50 g brânză Pecorino
1 ou
4 linguri de ulei extravirgin de masline
1 catel de usturoi

Mod de preparare:

Curăţaţi calmarul şi se taie  tentaculele.
Pregătiţi umplutura cu  miezul de paine anterior inmuiat, masline tocate,  capere, tentaculele tocate, ouă şi Pecorino rasă.
Umpleti  calmarul,  înfasurati-l cu sfoară si  asigurati cu scobitori.
Într-o oală potrivita ca marime,  rumeniti usturoiul  in ulei, adăugaţi calmar  si lasati-l sa se rumeneasca un pic. Se adaugă un pahar de vin alb şi se fierbe la foc mic cu capac.
Se feliaza si se serveste cu sos deasupra sau alaturi.


Calamarul   trebuie să fie umplut cu o umplutură usoara, altfel in timpul  gătirii se umfla prea mult si se rupe