duminică, 1 aprilie 2012

Miel ţăranesc



Ingrediente pentru 4 persone:

1 kg de pulpa superiora de miel
6 linguri de ulei e,v.de măsline
ardei iute dupa gust
200 g  roşii cherry
1 frunza de dafin
1 pahar de vin alb sec
200 ml supa vegetala
1 ceapa mica
1 tulpina de telina(Apio)
1 morcov mic
150 g ardei kapia
1 vanata mica
½ legatura de patrunjel, tocat 

Mod de preparare:

Curatati si taiati  in bucatele carnea de miel. Curatati, spalăti şi  taiati  rosiile   in patru.Curatati, spalăti şi  taiati  julienne    ceapa,  telina,  morcovul,  ardeiul şi vanata.
Într-o cratiţă puneti  uleiul de măsline. Lasati  sa se incinga si prajiti usor, la foc moderat, telina, morcovul, si ceapa,  amestecand ocazional. La momentul potrivit se adauga ardeiul  iute  şi  frunza de dafin. Alaturi,   intr-o tigaie cu putin ulei de masline rumeniti  carnea de miel  tavalita  prin faina si condimentata cu sare. Puneti carnea in cratiţă Se adaugă vinul, se lasa sa  se evapore si  se toarnă roşiile, supa.Se   acopera şi se continua de gătit la foc mic. La jumătatea timpului de gătit se adauga ardeiul  şi vinetele.Se  continua de gatit până  cand vinetele si ardeii sunt copti.                          .
Serviti  presarat cu  patrunjel tocat.