luni, 23 aprilie 2012

Paine tost cu ardei gras şi hamsii


Bruschette

Ingrediente pentru 6 persoane:

6 felii de pâine (Brutaria Italiana, Strada Sportului 24C) Bucuresti
2 ardei gras roşu
2 ardei 
gras galben
30 fileuri de hamsii în ulei
30 de capere
1 catel de usturoi
câteva frunze de oregano 
proaspete
ulei de măsline

 Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul  la 250 grade, se pun ardeii  spalati si  uscati  intr-o  tava pentru 30 de minute rotindu-i din cand in cand ca sa se poata coace uniform.Odata copti
se pun imediat într-un recipient care poate fi închis sau într-o punga din hartie inchisa bine, lăsându-i  acolo pana cand  se răcesc.In: acest fel  pielea se va  desprinde usor si complet.
Scoateţi cu atenţie pielea, tulpina, seminţela  
si firele  albe. Se taie în fâşii şi se condimentează cu sare şi ulei.

Ungeti  feliile de pâine cu ulei  si puneti-le  sub grill-ul de la cuptor sau intr-o  tigaie pentru fripturi. Când sunt rumenite  frumos, luaţi-le şi   le frecaţi uşor cu catel de usturoi. Aranjaţi  deasupra   ardeii,   anşoa rasuciti  cu o capera la mijoloc, se presara cu oregano. Serviti imediat.