joi, 12 aprilie 2012

Brânză mozzarella: alba şi gustoasa




MOZZARELLA DE BIVOLITA CAMPANA DOP IMPLETITA





un cadou din ţara de soare

Este un  produs lactat cel mai bine vândut în Italia şi  este foarte gustos! Vorbim de mozzarella. Cea  mai valoroasa este  mozzarella de bivoliţă campana DOP, produsa în întregime din lapte de bivoliţă.
Foarte similar cu mozzarella şi de multe ori a intrecut pe  aceasta, sau  din contra este flor de laptee Italiano (fior di latte). Principala diferenţă este că prima este facuta din lapte de bivoliţă, în timp ce a doua este din laptele de vaca. 
Acest lucru nu înseamnă că flor de lapte nu este bun. Are doar un gust mai delicat si pentru acest lucru poate se fi ales pentru copii.
Mozzarella se face din lapte de vacă sau de bivoliţă, cheag şi sare. Este bogat în cazeină şi calciu,  foarte hrănitoar şi destul de caloric. Poate provoca, uneori, probleme pentru cei care au dificultăţi în digestie, deoarece poate provoca arsuri la stomac. Preferabil sa fie  consumată în timpul verii, deoarece este un aliment proaspat si de calitate iar aroma sunt îmbunătăţite de la caldura (de fapt, dacă este achiziţionată în timpul iernii, este  recomandat, înainte de a fi  mâncata, scufundarea în apă calda)
Mozzarella de bivoliţă este un aliment DOP (denumire de origine protejată).Acest acronim este o recunoaştere foarte importantă şi este, în principal, din cauza gustului unic de mozzarella de bivoliţă. Laptele de bivoliţă este bogat in grasimi, care dau  brânzei o aroma caracteristică. Sigiliul de asociere se acordă numai dacă îndeplineste anumite condiţii: lapte de bivoliţă pur 100% provenit din Campania şi  din provinciile din Roma, Latina, Frosinone şi Foggia.

                                                                                              
Brânza poate fi vânduta în mai multe dimensiuni: dimensiunea standard (aproximativ 300 gr.) Sau mai mari, cireşe, boconcini sau  impletita. Daca este proaspăta,  trebuie să fie ferma, cu pielea netedă şi atunci când se taie, trebuie să iasa  lapte.

Sfat  util pentru a cumpăra şi pentru a conserva in cele mai bune conditii mozzarella.

Atunci când cumperi brânză, cere  mozzarella de bivoliţă, campana DOP.
Asiguraţi-vă că ambalajul este intact şi poartă un simbol al consorţiului.
Întotdeauna verificaţi data de expirare. Mozzarella are termen de viata foarte  scurt(4-5 zile)  şi amintiţi-vă că un termen foarte lung implică utilizarea de lapte tratat  ca sa poate  dura mai mult.
Atunci când o aduceti acasă, să nu o lăsati  în frigider, deoarece la rece grăsimile tind să se  coaguleze, făcându-o să-şi piardă aroma si caracteristică sa.
Pentru a o menţine in cel mai bune conditii, lăsaţi-o în zer, nu o puneti in apa de la robinet caci isi  pierde aroma.
Dacă trebuie sa o pastrati mai mult de 3 zile, va fi pusa in frigider, dar nu uitaţi să o luaţi cu o oră înainte de a o consuma sau  încălziti-o in punga cu zerul ei în apă fierbinte.


Mozzarella de bivoliţă campana DOP nu este un condiment, si un adevărat fel de mâncare, care oferă pentru fiecare 100 g de produs, aproximativ 270 kcal.








LOGO
Cum se face Mozzarella;
engleză aici   
spaniolă aici 


CITITII BINE...TIP MOZZARELLA,  produs  in  Bulgaria
MOZZARELLA ORIGINALA



















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu