duminică, 1 aprilie 2012

Cum sa fie pizza ca să fie considerata ca atare?


                               



În termeni generali: doar din făină 00 de grâu, ulei de măsline extravirgin, drojdie proaspătă, (mai bine se se foloseste aluatul ramas cu o zi înainte),mozzarella (mozzarella şi că nici un alt tip de produs din lapte), eventual, de bivolita,  roşii din soiul  San Marzano, de calitate, de preferinţă din cutie.                   .
Aluatul trebuie intins  cu
mâinile, fără ajutorul unui sucitor. (Vezi spot televizat Lidl cu domnul.....chef? Antonio Passerelli)                         
Nu  este  absolut necesar sa fie  aruncata  în  aer, învârtita sau bătuţa într-un alt  mod. Toate acestea  echivaleaza  cu prostii care „ucid”  pizza.
Cuptorul trebuie să fie cu lemne, în ciuda răspândirii de cuptoare electrice şi cele cu gaz, construit din cărămidă refractară şi  adus la o temperatură de 450-485°.(motiv pentru care pizza adevarata nu se poate pregati a casa)
Deci, nu mai asa se poate numi pizza: restul sunt  sarlatanie    .  
Şi cate tipuri de pizza trebuie se fie in menu? Puţine: cu cat sunt mai puţine cu atat  localul este mai bun..