luni, 7 mai 2012

Smântână coapta cu căpşuni



(panna cotta cu capsuni)
Ingrediente pentru 4 persoane:

500 ml de smântână
100 g de zahăr pudră
12 g de foi de gelatină
 500 g de căpşuni
1 baton de vanilie
 zahăr şi suc de lămâie pentru
a condimenta căpşunile, dupa gust

Mod de preparare:
Puneti  gelatina intr-un bol cu apă rece timp de 10 minute. Curăţaţi şi spălaţi căpşunile apoi se taie în bucăţi . Cu ajutorul unui  mixer din  100 gr. de capsuni se face un  piure. Diferenta de 400 g se condimenteaza cu zahăr şi suc de lămâie dupa gust si pastrati-le in frigider. Puneti  într-o cratita smântână cu zahăr pudră şi baton de vanilitaiat pe jumatate pe lungime. Adaugati piureul de capsuni puneti  la foc mic şi se aduce la fierbere. Cand a ajuns la fierbere, se adaugă gelatina stoarsa şi se amestecă bine. Se strecoara amestecul printr-o sita. Se toarnă în pahare sau cupe şi se lasă să se răcească, apoi se pune panna cotta în frigider până când  se solidifica complet. Completaţi cu căpşuni rămase taiate în bucăţi şi se serveşte!