marți, 29 mai 2012

Visine patruzeci de zile


Mod de preparare


Se spală şi se usucă visinele (sănătoase, ferme şi coapte), scoateţi  coditele  şi samburii cu ajutorul unei ustensile de scos samburii(aic)
, astfel încât acestea să rămână intacte. In caz contrar, va ajutati  de un ac.
Se cântăresc  visinele  şi le aşezaţi cu grijă într-un borcan de sticlă, cu intervale, presarate cu aceeaşi cantitate de zahăr.
Închideţi borcanul şi se pune la soare pentru 40 de zile (pentru acest motiv  sunt numite asa). Scoateti  borcanul din când în când şi  în caz ca vremea nu este potrivita il pastrati in casa.
După 40 de zile ( chiar înainte daca vremea este calduroasa)  zahărul  s-a dizolvat complet  şi va avea un lichid frumos de culoare inchisa şi visinele vor  rămâne destul de ferme. Se pot păstra la frigider pentru cât timp doriţi (ele dureaza  mult timp, chiar 1 an) şi puteti  folosi lichidul  şi visinele  dupa cum doriti.
Ele sunt excelente pentru gogosi de Sfintul  Joseph( zeppole di San Giuseppe) dar, de asemenea, în crema,la  inghetata sau la un desert.
Sosul  diluat în apă rece este un optim stingator de sete, sau zapata proaspata pusa in pahare cu sirop peste ea. O bunatate!!!!