vineri, 18 mai 2012

Bucăţi de pui cu ciuperci, sos de soia şi ghimbir



Ingrediente pentru 4 persoane:

500 de grame de ciuperci;
400 de grame de piept de pui feliat
un catel de usturoi;
o felie de ghimbir proaspăt, tăiat în cuburi;
o lingura de sos de soia dulce;
4 felii de fenicul curatat;
2 linguri de ulei de măsline extra virgin;

Mod de preparare:

Se taie carnea de pui în bucăţi mici, cu foarfeca. Curăţaţi ciupercile,  tăiati partea dura de pe tulpina şi curatati  palariile  pielitele exterioare. Le  desprindeti  uşor, apoi se taie în patru .
Puneti  intr-o tigaie uleiul de măsline, usturoiul tocat si ghimbirul. Cand uleiul  incepe sa se incalzeasca    adăugaţi ciupercile şi rumeniti-le bine. Apoi se adauga carnea de pui şi lăsaţi sa se rumeneasca, de asemenea. Atunci când este rumenit  se adauga sosul de soia şi opriţi focul dar continuati  să  amestecati pentru inca un  minut. Se condimentează cu sare şi se serveşte pe farfurii individuale,  cu fenicul proaspat, taiat in cuburi mici.

Nu va place sau nu ati găsit  soia sau ghimbir? Inlocuiţi  ghimbirul  cu ardei iute, soia cu lamaie.Asa veti  obtine bucăţi  de carne de pui  cu lamaie, ciuperci, si ardei iute