vineri, 18 mai 2012

Paste pennoni rigati cu vinete, rosii confit si mozzarella de bivoliţă





Ingrediente pentru 4 persoane:

320 de grame de pennoni rigatii;
300 de grame de rosii cherry;
o vânătă mare, de aproximativ 300-400 de grame;
o  mozzarella de bivoliţă de la 250 de grame;
o ceapa;
ulei de măsline extravirgin;
un pic de maghiran;

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade şi pe o tava de copt se pune vanata si ceapa cu un fond  de ulei. Se gateste până a cand  vanata  este dezumflata si ceapa poate sa fie intepata uşor cu o furculiţă.Timpul  este de aproximativ 30 de minute.
Scoateţi din cuptor, lasati sa se raceasca si apoi pregatiti o  tartar.Decojiti  vinetele, se taie în cuburi mici, apoi amestecati cu sare, ulei de masline si pulpa de ceapa tocata.Pastrati acest amestec la cald.
Coborâţi temperaturea cuptorului la 120 grade si intr-o tava captusita cu hartie de copt se coc rosiile cherry taiate in jumatate (click aici)  acoperite cu zahăr, sare, ierburi aromatice proaspete şi un pic de maghiran, până când acestea sunt uscate. Vom avea nevoie de aproximativ 45 de minute. În acest timp  taiati  mozzarella cuburi , strângeţi un pic si recuperati laptele.
Fierbeti pastele ( vezi reteta) scoateti-le  inainte se fie al dente puneti-le intr-o tigaie cu o parte din  rosii confit, laptele  de  la mozzarella si amestecati pentru două minute.
Şi acum trebuie  doar  să fie servite.Se pune pe partea de jos  tartar fierbinte de vinete cu ceapa şi apoi peste ele  pennoni. Garnisiti cu rosii cherry, cuburi de mozzarella si maghiran.Dupa  gust presarati cu Parmigiano Reggiano